economie

Omzetgroei voor jubilerend Primera

Door ANP - 10 januari 2017

WAARDENBURG (ANP) – Winkelketen Primera kan tevreden terugkijken op jubileumjaar 2016, waarin het zijn vijfentwintigjarige bestaan vierde. De 490 winkels realiseerden vorig jaar gezamenlijk een omzet van ruim 686 miljoen euro. Dat betekende voor het coöperatieve winkelbedrijf een omzetgroei van 3 procent.

Tabak was ‘traditiegetrouw’ de belangrijkste drijfveer voor de omzet. Verder werd door Primera fors ingezet op gemak voor consumenten via OV-dienstverlening, pasfotoservices en diensten van PostNL. Volgens directeur Gert van Doorn hebben winkels van Primera een duidelijke buurtfunctie. ,,Klanten verwachten dit soort dienstverlening van ons.”

Afgelopen jaar opende Primera veertien nieuwe winkels. In de eerste helft van dit jaar verwacht het bedrijf nog acht filialen te openen. Daarnaast worden nog eens twintig winkels verbouwd. Eind 2017 moet de vijfhonderdste Primera zijn deuren openen.