economie

Overname Yahoo door Verizon gaat langer duren

Door ANP - 23 januari 2017

SUNNYVALE (ANP) – De afronding van de overname van internetbedrijf Yahoo door telecomconcern Verizon gaat langer duren dan eerder aangekondigd. Het duurt langer om alle plooien glad te strijken. Dat maakte Yahoo maandag bekend bij de presentatie van zijn vierdekwartaal- en jaarcijfers.

De miljardendeal, die het einde betekent van de naam van het ooit zo toonaangevende Yahoo, werd in de zomer aangekondigd. Later kwam echter aan het licht dat bij een cyberaanval bij Yahoo in 2014 persoonlijke gegevens van meer dan 500 miljoen gebruikers zijn gestolen. Dat zorgde voor speculaties dat de deal alsnog zou kunnen afketsen.

Yahoo liet maandag weten dat 90 procent van de door de hack getroffen gebruikers die hun wachtwoord moeten aanpassen dat inmiddels ook heeft gedaan. ,,En we doen ons best dat getal verder op te schroeven”, zei topvrouw Marissa Mayer.