economie

Passagiersrecord voor prijsvechter Norwegian

Door ANP - 05 januari 2017

OSLO (ANP) – De Noorse luchtvaartmaatschappij Norwegian heeft afgelopen jaar een recordaantal van zo’n 30 miljoen passagiers vervoerd, ongeveer evenveel als KLM. Dat zijn er 3,6 miljoen meer dan een jaar eerder, meldde de prijsvechter donderdag.

Norwegian voegde 34 nieuwe bestemmingen toe en nam 21 nieuwe vliegtuigen in gebruik. De vraag naar tickets nam sterker toe dan het aanbod, want de gemiddelde bezettingsgraad van de vliegtuigen steeg met twee procentpunt naar 88 procent.

Een groter aanbod aan vluchten naar verre oorden leverde volgens Norwegian een fikse bijdrage aan de groei. Het Noorse bedrijf is met relatief goedkope vluchten over de Atlantische Oceaan een geduchte concurrent voor Air France-KLM, Lufthansa en British Airways.