economie

Philips verliezer in vlakke AEX

Door ANP - 24 januari 2017

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn dinsdag zonder grote uitslagen gesloten. In Amsterdam was Philips een van de meest in het oog springende verliezers, na de melding van nieuwe problemen in een fabriek in de VS. De exploitant van brillenwinkelketens GrandVision was de grote winnaar op het Damrak na positief ontvangen kwartaalcijfers.

De Amsterdamse AEX-index sloot met een winst van 0,1 procent op 483,05 punten. De MidKap steeg 0,3 procent naar 688,86 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt kregen er 0,2 en 0,4 procent bij. De FTSE in Londen sloot nagenoeg onveranderd.

Philips hoorde met een min van 1,8 procent bij de grootste verliezers in de AEX. Het zorgtechnologieconcern heeft het opnieuw aan de stok met de Amerikaanse autoriteiten. Ditmaal gaat het om onvolkomenheden die keuringsdienst FDA heeft gezien bij de productie van defibrillatoren. Philips wist afgelopen kwartaal wel zijn omzet te laten stijgen en boekte winst, na het verlies van een jaar eerder.