economie

Rabo haalt doel met certificaten

Door ANP - 17 januari 2017

UTRECHT (ANP) – Rabobank heeft zijn kapitaalbuffers met ruim 1,6 miljard euro versterkt via de verkoop van nieuwe certificaten. Daarmee heeft de bank zijn reserves nu al op het peil dat oorspronkelijk voor 2020 werd beoogd, meldde Rabo dinsdag.

Rabobank kondigde vorige week aan minstens 1 miljard euro op te willen halen met nieuwe certificaten en maakte daarmee veel belangstelling los, zowel bij institutionele investeerders als particulieren. Uiteindelijk tekenden ruim twee keer meer belangstellenden in dan er stukken voorhanden waren.

Er werden in totaal 60 miljoen certificaten uitgegeven, voor 27 euro per stuk.

De certificaten van Rabobank werken als achtergestelde leningen, die meetellen als eigen vermogen. De uitgifte diende om de kapitaalbuffer, bedoeld om eventuele kredietverliezen op te vangen, te versterken zodat de bank ook aan verwachte strengere regels in de toekomst kan voldoen.

Rabo wilde de buffer in 2020 te laten uitkomen op minstens 14 procent van de totale, naar risico gewogen leningenportefeuille. Dat doel is nu al gehaald.