economie

Rustige opening op Damrak

Door ANP - 27 januari 2017

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is de laatste handelsdag van de week vrijwel vlak begonnen. Beleggers in Amsterdam moeten het vrijdag doen met een nagenoeg lege agenda, althans in Europa. Later op de dag volgen onder meer cijfers over de economische groei in de Verenigde Staten in het afgelopen kwartaal.

De AEX-index stond kort na de openingsbel 0,2 procent lager op 485,77 punten. De MidKap daarentegen opende 0,1 procent in de plus op 695,96 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs noteerden tot 0,1 procent lager.

Kabelconcern Altice was de sterkste stijger in de AEX met een winst van 0,3 procent. Verzekeraar Aegon sloot de rij met een min van 0,9 procent. Bij de middelgrote fondsen profiteerde GrandVision van een adviesverhoging. Het optiekbedrijf won 2 procent. Air France-KLM (min 0,8 procent) behoorde na een adviesverlaging tot de sterkste dalers in de Midkap.