economie

Staat gaat weer deel ASR verkopen

Door ANP - 12 januari 2017

DEN HAAG (ANP) – De Nederlandse staat doet opnieuw een pluk aandelen van verzekeraar ASR van de hand. Dat maakte NLFI, de stichting die namens de Nederlandse staat de overheidsbelangen in financiële instellingen beheert, donderdag bekend.

Het zal gaan om maximaal 20,4 miljoen aandelen. Door de transactie zal belang van de Staat naar verwachting afnemen van 63,7 tot 50,1 procent van het uitstaande aandelenkapitaal. De verkoopprijs en het definitieve aantal aandelen dat van de hand wordt gedaan, worden op een later tijdstip bepaald.

De transactie zal naar verwachting worden afgewikkeld op 17 januari. ASR heeft al laten weten 3 miljoen van de eigen aandelen in te kopen.

De Nederlandse overheid bracht ASR op 10 juni naar de beurs. ASR omvat de oude verzekeringsonderdelen van Fortis Nederland. Die werden in 2008 genationaliseerd, vanwege de ondergang van Fortis.