economie

TMG en Lighting blikvangers op Damrak

Door ANP - 23 januari 2017

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is maandag met verlies geopend. Ook elders in Europa kleurden de graadmeters rood. Beleggers verwerkten onder meer de inauguratiespeech van de Amerikaanse president Donald Trump. Telegraaf Media Groep (TMG) stond op Beursplein 5 in de belangstelling nadat John de Mol bekendmaakte het concern over te willen nemen. Verder opende Philips Lighting de boeken.

De AEX stond na een paar minuten handelen 1 procent lager op 481,32 punten. De MidKap ging 0,2 procent omlaag tot 683,47 punten. Londen, Frankfurt en Parijs daalden tot 1 procent.

Philips Lighting stond 2,8 procent hoger in de MidKap. Het dividend en de inkoop van aandelen die Philips Lighting aankondigde, leken tegenwicht te bieden aan de licht teleurstellende cijfers van het bedrijf.

TMG won bij de kleinere fondsen 2,5 procent. John de Mol is bereid om 5,90 euro per aandeel TMG te betalen, 65 eurocent meer dan het Belgische Mediahuis en de familie Van Puijenbroek tot dusver op tafel hebben gelegd. Het tegenbod komt niet uit de lucht vallen. Vorige week bleek al dat De Mol een belang had opgebouwd in TMG van iets meer dan 20 procent. Ook aandeelhouders leken uit te gaan van een biedingsstrijd gelet op de slotkoers van 5,81 euro op vrijdag.