economie

Toshiba weer onderuit op beurs Tokio

Door ANP - 30 januari 2017

TOKIO (ANP) – De aandelenbeurs in Japan is de eerste sessie van de week met verlies geëindigd. Vooral financiële fondsen behoorden maandag tot de opvallende dalers. Verder wist Toshiba weer eens de aandacht op zich gericht. Het techbedrijf stond bij de sterkste dalers.

De Nikkei-index eindigde de sessie met een verlies van 0,5 procent op 19.368,85 punten. Toshiba verloor 3,7 procent. Het bedrijf dat al tijden gebukt gaat onder de problemen bij zijn nucleaire divisie, leverde ditmaal vanwege een juridische kwestie aan beurswaarde in. Volgens mediaberichten willen meerdere trustkantoren het bedrijf voor de rechter slepen om de schade te verhalen die ze hebben geleden door het boekhoudschandaal bij Toshiba in 2015.

Elders in de regio was het beeld ook negatief. In Sydney leverde de All Ordinaries 0,9 procent in, terwijl de Hang Seng in Hongkong tussentijds 0,1 procent lager noteerde. In Seoul werd niet gehandeld.