economie

Unilever omlaag in vlakke AEX

Door ANP - 26 januari 2017

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag overwegend met kleine winsten geopend. In Amsterdam moest Unilever het echter ontgelden na teleurstellende kwartaalcijfers en voorzichtige prognoses voor de komende maanden.

De Amsterdamse AEX-index stond kort na de opening nagenoeg onveranderd op 487,83 punten. De MidKap steeg 0,2 procent naar 695,74 punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt wonnen 0,1 tot 0,5 procent.

Unilever leverde ruim 3 procent in. Het voedings- en verzorgingsmiddelenconcern zag de verkopen afgelopen maanden sterker dalen dan verwacht en waarschuwde voor een moeizaam begin van 2017. Vooral in India en Brazilië kampt het moederbedrijf van merken als Ola, Dove en Axe met grote problemen.