economie

VS akkoord met miljardenboete Deutsche Bank

Door ANP - 17 januari 2017

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) – Amerikaanse autoriteiten hebben ingestemd met de miljardenboete voor Deutsche Bank vanwege misstanden bij de verkoop van hypotheekbeleggingen in de aanloop naar de financiële crisis van 2008. De Duitse bank kondigde de schikking eind vorig jaar al aan.

Deutsche Bank betaalt een boete van 3,1 miljard dollar. Daarnaast stelt de bank een bedrag van 4,1 miljard dollar ter beschikking voor verlichting van de hypotheeklasten bij gedupeerde Amerikaanse klanten.

Amerikaanse autoriteiten stelden eerder een boete van 14 miljard dollar voor om verdere vervolging af te kopen. Deutsche Bank wees die schikking af. Tegen Deutsche Bank lopen nog enkele andere grote zaken, onder andere voor valutamanipulatie en verdachte handelstransacties in Rusland.