economie

Winterkorn ontkent vroege kennis fraude VW

Door ANP - 19 januari 2017

BERLIJN (ANP) – De voormalige topman van Volkswagen, Martin Winterkorn, heeft bij een hoorzitting in het Duitse parlement ontkend dat hij eerder op de hoogte was van het dieselschandaal dan tot dusver is toegegeven door het autoconcern. Hij bood daarnaast zijn excuses aan omdat de emissiefraude het vertrouwen van miljoenen klanten van Volkswagen heeft geschaad.

Winterkorn verscheen voor een onderzoekscommissie van de Bondsdag. Dat was zijn eerste publieke optreden na zijn vertrek bij Volkswagen in september 2015, kort nadat het schandaal naar buiten was gekomen. Hij wilde niet zeggen wanneer hij voor het eerst werd geïnformeerd over de zaak omdat er nog een strafrechtelijk onderzoek naar hem loopt.

De Duitse krant Bild meldde onlangs dat Winterkorn al in juli 2015 op de hoogte werd gebracht van het gesjoemel met de uitstootnormen van dieselmotoren.