economie

Apple fors hoger bij opening Wall Street

Door ANP - 01 februari 2017

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn de handelssessie woensdag met winst begonnen. Beleggers kijken uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve, al wordt daar geen vuurwerk van verwacht. Techconcern Apple werd door beleggers beloond voor sterke kwartaalcijfers.

De leidende Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,4 procent hoger op 19.949 punten. De brede S&P 500 stond ook 0,4 procent in de plus op 2287 punten, terwijl technologiegraadmeter Nasdaq 0,7 procent won tot 5654 punten.

Apple wist in de vroege handel dik 5 procent aan beurswaarde te winnen. Het bedrijf boekte in het afgelopen kwartaal een recordomzet, geholpen door een sterke vraag naar de nieuwe iPhone 7. De omzet van 78,4 miljard dollar viel ook hoger uit dan analisten hadden verwacht.

De Fed houdt naar alle waarschijnlijkheid het monetaire beleid onveranderd, na de renteverhoging van december. Mogelijk kan wel meer duidelijk worden over het toekomstige beleid van de koepel van Amerikaanse centrale banken.