economie

Arcadis ziet winst flink dalen

Door ANP - 16 februari 2017

AMSTERDAM (ANP) – Advies- en ingenieursbureau Arcadis heeft in 2016 een flink lagere winst behaald op een iets gedaalde omzet. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

De netto operationele winst zakte naar 91 miljoen euro, van 137 miljoen euro in 2015. De bruto-omzet nam met 3 procent af tot 3,3 miljard euro. Arcadis heeft te kampen met uitdagende marktomstandigheden, met name in Brazilië, Noord-Amerika en in de olie-industrie. Het orderboek daalde met 6 procent tot 2,2 miljard euro, als gevolg van projectafzeggingen in Brazilië, China en het Midden-Oosten.

Arcadis ziet wel dat de marktomstandigheden aan het verbeteren zijn, geholpen door de hogere olieprijzen en de gestegen infrastructuurbestedingen in veel landen. Het bedrijf verwacht dat in de tweede helft van dit jaar de Braziliaanse markt verbetering zal laten zien.