economie

ArcelorMittal grote winnaar in groene AEX

Door ANP - 02 februari 2017

AMSTERDAM (ANP) – De Europese aandelenbeurzen zijn donderdag overwegend met winst de dag uitgegaan. In Amsterdam werden kwartaalresultaten van onder meer ING en Shell positief ontvangen, maar staalgigant ArcelorMittal was de grote uitblinker. De Duitse beurs was de dissonant, na een nieuwe tegenvaller voor Deutsche Bank.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,5 procent in de plus op 482,19 punten. De MidKap noteerde eveneens 0,5 procent hoger, op 700,47 punten. De hoofdgraadmeter in Frankfurt verloor 0,3 procent. Parijs sloot vlak en Londen steeg 0,5 procent.

ArcelorMittal was met een plus van 2,8 procent de sterkste stijger in de AEX. Het staalbedrijf profiteerde van een adviesverhoging door Goldman Sachs. In de MidKap ging ook roestvrijstaalbedrijf Aperam flink omhoog (plus 4,6 procent) na een adviesverhoging van Goldman, dat optimistisch is over de vooruitzichten voor de gehele staalbranche.