economie

Automarkt VS iets afgekoeld

Door ANP - 01 februari 2017

DETROIT (ANP) – Grote autobouwers als General Motors (GM), Ford en Fiat Chrysler hebben hun verkopen van personenauto’s in de Verenigde Staten afgelopen maand zien dalen. Dat blijkt uit de woensdag gepubliceerde verkoopcijfers over januari. Kenners gingen al uit van een voorzichtige start van het jaar. Die volgde op een sterk slot van 2016, waarin een recordaantal auto’s werd verkocht.

Fiat Chrysler zag zijn verkopen met 11 procent dalen, terwijl voor GM een verkoopmin van 3,8 procent resteerde. Ook Ford (min 0,7 procent) wist minder auto’s aan de man te brengen.

Nissan zag, geholpen door het populaire model Rogue, de autoverkopen wel stijgen, met ruim 6 procent. Daarmee deed de Japanse automaker het beter dan verwacht. Dat gold evenwel ook voor Ford en Fiat Chrysler, die de verwachtingen van analisten ondanks de mindere verkopen wisten te overtreffen.