economie

Bank of England positiever over Britse groei

Door ANP - 02 februari 2017

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) – Beleidsmakers van de Bank of England (BoE) zijn positiever gestemd over de groei van de Britse economie dit jaar. De ramingen voor de economische groei dit jaar werden donderdag verhoogd van 1,4 naar 2 procent.

Het is de tweede keer sinds de beslissing van de Britten om uit de EU te stappen dat de rekenmeesters van de BoE hun verwachtingen voor de economische groei opschroefden. Wel maken sommige beleidsbepalers zich zorgen over de oplopende inflatie, die wordt aangejaagd door de waardedaling van het Britse pond.

De rente in Groot-Brittannië blijft onveranderd op het historisch lage niveau van 0,25 procent. Ook nam de BoE geen extra stimuleringsmaatregelen. De beslissing om de rente ongemoeid te laten werd unaniem genomen.