economie

Benelux-actie: 40% vrachtwagens in de fout

Door ANP - 02 februari 2017

BRUSSEL (ANP) – Bij een gezamenlijke en gelijktijdige inspectie van het wegtransport in de Benelux woensdag bleek bijna 40 procent van de voertuigen in overtreding. Dat meldt het secretariaat-generaal van de Benelux Unie donderdag. De controle richtte zich vooral op fraude en manipulatie met de tachograaf, de naleving van de rij- en rusttijden, boorddocumenten en overlading.

De actie vond op hetzelfde ogenblik op zeven verschillende locaties in de Benelux plaats. In Nederland was dat in Geldrop, Moerdijk, Bodegraven en Zwolle. Van de daar 36 gecontroleerde vrachtwagens bleken er 14 in overtreding. Een chauffeur mocht niet meer verder rijden omdat hij met zijn tachograaf had geknoeid.

In totaal waren 31 van de 84 gecontroleerde vrachtwagens in Nederland, België en Luxemburg in overtreding. De actie werd gehouden in het kader van verdergaande Benelux-samenwerking in het wegvervoer. In 2014 sloten ze daarover een verdrag.