economie

Beurs Amsterdam opent vlak

Door ANP - 28 februari 2017

AMSTERDAM (ANP) – De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag vrijwel onveranderd van start gegaan. Beleggers verwerken onder meer de resultaten van AEX-fonds Aalberts Industries. Verder wordt uitgekeken naar een speech van president Donald Trump later op de dag over zijn economische plannen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de openingsbel een fractie hoger op 494,90 punten. De MidKap steeg licht tot 719,87 punten. In Frankfurt, Londen en Parijs was sprake van plussen tot 0,2 procent.

Aalberts zakte in de eerste handelsminuten 0,6 procent. De industrieel toeleverancier zag zijn omzet en winst afgelopen jaar toenemen en wil over 2016 een hoger dividend uitkeren, maar wist beleggers toch niet te overtuigen.

Mogelijk maakt Trump tegenover het Amerikaanse Congres meer bekend over de grote investeringen op het gebied van infrastructuur die hij voor ogen heeft. Ook kan meer duidelijk worden over wat Trump wil gaan doen met de belastingen.