economie

Beursgang bedrijf Scheringa gaat niet door

Door ANP - 23 februari 2017

ALKMAAR (ANP) – De voorgenomen beursgang van CS Factoring, het bedrijf van voormalig DSB-eigenaar Dirk Scheringa, gaat niet door. Scheringa zou via een omgekeerde overname van lege beurshuls Lavide naar de beurs gaan. Maar beide partijen hebben besloten daar toch van af te zien, zo meldde Lavide donderdag.

Lavide publiceerde in december nog het voor de deal benodigde boekenonderzoek. Daarbij waren geen onoplosbare problemen ontdekt. Echter, CS Factoring eiste nadien een andere samenstelling van de directie en de raad van commissarissen van Lavide wanneer het hele proces zou zijn voltooid. Dat was volgens Lavide strijdig met eerder gemaakte afspraken.

Ook wilde CS Factoring, dat zich bezig houdt met het overnemen en innen van openstaande facturen, de koopprijs niet aanpassen naar aanleiding van een verschil van inzicht over een aantal financiële zaken. Dat bij elkaar heeft geleid tot het ,,gezamenlijke besluit” af te zien van de deal.