economie

Brussel onderzoekt prijsgedrag Philips

Door ANP - 02 februari 2017

BRUSSEL (ANP) – Philips heeft mogelijk EU-prijsregels overtreden door online-aanbieders van consumentenelektronica als notebooks en hifi-apparatuur restricties op te leggen bij hun prijsbeleid. De Europese Commissie is een onderzoek naar deze praktijk gestart, maakt zij donderdag in Brussel bekend. Ook Asus, Denon & Marantz en Pioneer worden daarin betrokken.

EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging) neemt in nog twee onderzoeken ook de online-verkoop van videogames en hotelaccommodatie onder de loep.

Vestager wil ,,nagaan of bepaalde praktijken in de onlineverkoop consumenten beletten om te profiteren van een grensoverschrijdend aanbod en om consumentenelektronica, videogames en hotelaccommodatie tegen concurrerende prijzen te kopen.”