economie

Chemiereus BASF verwacht weer groei in 2017

Door ANP - 24 februari 2017

LUDWIGSHAFEN (ANP) – Het Duitse chemieconcern BASF put vertrouwen uit een sterk laatste kwartaal van 2016, waarin de omzet en winst weer toenamen. In de eerste drie kwartalen was nog sprake van een daling, grotendeels als gevolg van een ruil van bezittingen met het Russische staatsgasbedrijf Gazprom.

In de laatste periode van het jaar behaalde BASF een omzet van 14,8 miljard euro, 7 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebit), exclusief eenmalige posten, steeg met 15 procent tot 1,2 miljard euro.

Over heel 2016 zag BASF de opbrengsten met bijna een vijfde afnemen tot 57,6 miljard euro. Dat komt ook doordat de inkomsten uit de handel in en opslag van gas door de deal met Gazprom zijn weggevallen. Het bedrijfsresultaat daalde met 6 procent naar 6,3 miljard euro.

Voor 2017 voorziet BASF weer een aanmerkelijke stijging van de omzet. Het bedrijfsresultaat gaat naar verwachting licht omhoog.