economie

Cijfers KLM en Air France lopen verder uiteen

Door ANP - 16 februari 2017

PARIJS (ANP) – KLM heeft de resultaten afgelopen jaar aanmerkelijk verbeterd. De luchtvaartmaatschappij wist de operationele winst met ruim driekwart op te voeren tot 681 miljoen euro. Daardoor kon ook moederbedrijf Air France-KLM donderdag betere resultaten presenteren.

Zustermaatschappij Air France zag de operationele winst juist met een kleine 13 procent dalen naar 372 miljoen euro. Daarmee lopen de resultaten van de Franse en de Nederlandse tak verder uiteen. Prijsvechter Transavia maakte een einde aan een lange reeks verliezen en speelde op operationeel niveau quitte.

De groep als geheel boekte een operationele winst van 1,05 miljard euro, een derde meer dan in 2015. Ondanks een passagiersgroei van 4 procent daalde de omzet met 3,3 procent naar 25,7 miljard euro. Dat komt door aanhoudende druk op de ticketprijzen. Netto bleef 792 miljoen euro over, tegen 118 miljoen euro een jaar eerder.