economie

‘Gevaar verre budgetvluchten voor KLM beperkt’

Door ANP - 09 februari 2017

DEN HAAG (ANP) – KLM krijgt waarschijnlijk ook op lange vluchten vanaf Schiphol te maken met concurrentie van prijsvechters. Die zal evenwel niet zo’n grote impact hebben op de luchtvaartmaatschappij en de luchthaven als de opkomst van budgetmaatschappijen binnen Europa. Dat schrijft het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) in een donderdag gepubliceerd onderzoeksrapport.

Volgens de onderzoekers is het verdienmodel van prijsvechters minder geschikt voor verre vluchten. Zij gaan er vanuit dat reizigers op langere routes toch wat meer comfort willen. Dat past niet bij de werkwijze van prijsvechters, die zich doorgaans beperken tot de kern: het vervoeren van passagiers van A naar B. Bovendien denken de onderzoekers dat het ontbreken van een overstapmodel het prijsvechters moeilijk maakt hun vliegtuigen vol te krijgen.