economie

Griekse minister kraakt IMF-rapport

Door ANP - 07 februari 2017

ATHENE (ANP/BLOOMBERG) – Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) schetst een verkeerd beeld van de vorderingen die Griekenland heeft gemaakt bij het hervormen van zijn economie. Dat stelde de Griekse minister van Financiën Euklides Tsakalotos dinsdag in een reactie op een nieuw IMF-rapport over zijn land.

Volgens Tsakalotos geeft het fonds een oneerlijk en misleidend beeld van het economische beleid dat sinds 2015 in Griekenland is gevoerd. Daardoor zou het IMF tot de in zijn ogen ,,veel te pessimistische” conclusie komen dat de Griekse schuld de komende decennia weer zal exploderen, als er geen werk wordt gemaakt van schuldverlichting.

Tsakalotos noemt de conclusies van het IMF over de houdbaarheid van de Griekse schuld twijfelachtig, omdat ze geen rekening houden met de nieuwste gegevens. Ook bestrijdt hij de aanname van het fonds dat Griekenland niet in staat zal zijn de komende jaren grote overschotten op de begroting te blijven boeken.