economie

Heineken slaat slag in Brazilië

Door ANP - 13 februari 2017

AMSTERDAM (ANP) – Heineken heeft een akkoord bereikt met de Japanse bierbrouwer Kirin over de overname van diens activiteiten in Brazilië. De deal heeft een waarde van omgerekend 664 miljoen euro, werd maandag bekendgemaakt.

Heineken bevestigde vorige maand al in gesprek te zijn met Kirin. Dat bedrijf twijfelde aan de mogelijkheden om zijn Braziliaanse tak winstgevender te maken, gezien de problemen in de Braziliaanse economie en de sterke concurrentie op de markten voor bier en frisdrank in het land. Onder de vleugels van de bestaande activiteiten van Heineken in Brazilië maakt het bedrijf meer kans, aldus de Japanners.

De Braziliaanse tak van Kirin was vorig jaar goed voor een omzet van omgerekend 1,1 miljard euro. Daarop werd een operationeel verlies van 85 miljoen euro geleden. Het bedrijf bedient ongeveer 9 procent van de biermarkt in Brazilië en heeft een marktaandeel van 2 procent op het gebied van frisdrank.