economie

Hoger begin drukke beursweek Amsterdam

Door ANP - 13 februari 2017

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is maandag met een kleine winst geopend. Er is amper nieuws voorhanden om de handel richting te geven. Beleggers op het Damrak kijken vooral uit naar de grote hoeveelheid kwartaalcijfers die later deze week op de rol staat.

De AEX-index stond kort na aanvang 0,4 procent hoger op 491,65 punten. De MidKap klom 0,6 procent tot 711,89 punten. In Londen, Frankfurt en Parijs werden winsten geboekt tot 0,6 procent.

Deze week komen resultaten van onder meer Randstad, AkzoNobel, ABN AMRO, Heineken, DSM, Air France-KLM, NN Group, Aegon en Vopak. Ook in het buitenland staan veel belangrijke bedrijfscijfers op de agenda.

Heineken (min 0,1 procent) meldde voorbeurs overeenstemming te hebben bereikt met het Japanse Kirin over de overname van diens Braziliaanse activiteiten, voor omgerekend 664 miljoen euro. Vrijdag werd nog bekend dat de aandeelhouders van de Britse kroeguitbater Punch Taverns hebben ingestemd met de overname door Heineken.