economie

Honderd handelsmissies leveren 3,5 miljard op

Door ANP - 08 februari 2017

DEN HAAG (ANP) – De honderd handelsmissies van dit kabinet hebben naar schatting 3,5 miljard euro aan opdrachten opgeleverd. Dat meldde minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) die woensdag in Duitsland aan de honderdste handelsmissie begon.

Zij bezoekt met 66 bedrijven de deelstaten Saksen, Saksen-Anhalt en Thüringen. Als zo vaak vindt de economische missie gelijktijdig plaats met een bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. De handel met deze drie deelstaten bedraagt ongeveer 5 miljard euro.

De afgelopen vier jaren deden de handelsmissies zestig landen aan waarbij 4700 bedrijven meereisden. De missies zijn vooral belangrijk voor bedrijven om contacten te leggen. Verder heeft het kabinet ingezet op een grotere deelname van het midden- en kleinbedrijf en vrouwelijke ondernemers aan de missies.