economie

IKEA investeert in Gelders recyclingbedrijf

Door ANP - 02 februari 2017

LICHTENVOORDE (ANP) – IKEA steekt geld in het Gelderse recyclingbedrijf Morssinkhof Rymoplast Group. Het Zweedse meubelbedrijf maakte donderdag bekend dat het een belang neemt van 15 procent, zonder te vermelden hoeveel het daar precies voor betaalt.

Morssinkhof Rymoplast is een Nederlands familiebedrijf met meer dan vijftig jaar ervaring in de recyclingindustrie. Het bedrijf maakt gebruik van innovatieve technologieën om plastic te verwerken dat afkomstig is van consumenten en bedrijven. Dat leidt tot minder afval en minder CO2-uitstoot, aldus IKEA.

Het is de eerste investering die het bedrijf doet vanuit een potje van 1 miljard euro dat het bedrijf eind vorig jaar opzij zette om de aanvoer van duurzame grondstoffen voor de lange termijn veilig te stellen. Het geld is ook bedoeld voor onder meer bosbouwprojecten en duurzame energie.