economie

‘India wil groot belang Air India verkopen’

Door ANP - 28 februari 2017

NEW DELHI (ANP) – De Indiase overheid wil een meerderheidsbelang in de nationale luchtvaartmaatschappij Air India verkopen aan een strategische partner. Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag op gezag van bronnen rond het dossier.

Air India stapelt al sinds 2007 verlies op verlies en kampt met een schuldenlast van zo’n 7 miljard dollar. Het bedrijf was ooit monopolist op de Indiase markt, maar verloor de afgelopen jaren zienderogen terrein op concurrenten. Het moet nu genoegen nemen met de derde stek, achter IndiGo en KLM-partner Jet Airways.

Miljarden aan belastinggeld hebben de problemen van Air India niet kunnen verhelpen. Daarom zou de regering het bedrijf onder de vleugels willen brengen van een andere luchtvaartmaatschappij. De plannen bevinden zich nog in een vroeg stadium, aldus Bloomberg.