economie

Investeringbank moet investeringen stimuleren

Door ANP - 10 februari 2017

DEN HAAG (ANP) – Met een nieuwe instelling wil het kabinet investeringen stimuleren op terreinen ,,waar Nederland nu kansen laat liggen”. Ondernemers kunnen vanaf begin 2018, zo is de bedoeling, bij investeringsbank Invest-NL terecht voor bijvoorbeeld kapitaal of garanties. Invest-NL zelf krijgt uiteindelijk een kapitaal van 2,5 miljard euro.

Invest-NL gaat daarnaast in binnen- en buitenland grote maatschappelijke projecten ontwikkelen en eventueel meebetalen. Met Invest-NL volgt Nederland andere landen van de Europese Unie die al een dergelijke investeringsinstelling hebben.

De oprichting van Invest-NL werd vrijdag bekendgemaakt door de ministers Henk Kamp (Economische Zaken), Jeroen Dijsselbloem (Financiën) en Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking).