economie

Kleine verliezen op Wall Street

Door ANP - 02 februari 2017

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York lieten donderdag kleine verliezen zien. Beleggers kregen wederom een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten voor de kiezen, waaronder cijfers van Facebook. De zorgen over het beleid van president Donald Trump bleven boven de markt hangen.

De Dow-Jonesindex stond in de tussentijdse handel 0,1 procent lager op 19.872 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent tot 2278 punten. De technologiebeurs Nasdaq zakte 0,2 procent tot 5632 punten.

Facebook verloor 1,8 procent. Het bedrijf achter ’s werelds meest populaire socialenetwerksite zag de omzet in het afgelopen kwartaal met 51 procent stijgen tot 8,8 miljard dollar, geholpen door meer inkomsten uit advertenties. Toch ging het aandeel in de verkoop.

Kankermedicijn

Ook farmaceut Merck opende de boeken over het vierde kwartaal. Het concern deed goede zaken met zijn belangrijke kankermedicijn Keytruda. Verder vielen de verwachtingen voor 2017 in de smaak bij beleggers. Merck won 2,8 procent.

Sigarettenfabrikant Philip Morris was ook een winnaar met een koersstijging van ruim 3 procent. De onderneming profiteerde vorig kwartaal van hogere verkoopprijzen. Daarnaast was de winstvoorspelling voor dit jaar van het bedrijf achter onder meer Marlboro hoger dan gedacht.

Meningsverschil

Olieconcern ConocoPhillips ging 1,2 procent omhoog. Het bedrijf wist het verlies in de afgelopen periode terug te dringen tot 35 miljoen dollar, van een min van bijna 3,5 miljard dollar een jaar eerder.

Kledingverkoper Ralph Lauren dook bijna 12 procent in de min. De topman van Ralph Lauren kondigde zijn vertrek aan na een meningsverschil met de oprichter en naamgever van het modehuis over de creatieve koers van het bedrijf.

Overnamegesprekken

De maker van babyvoeding Mead Johnson kon ook op aandacht rekenen vanwege een overnamebod van het Britse Reckitt Benckiser ter waarde van 16,7 miljard dollar. De twee bedrijven zijn in vergevorderde overnamegesprekken. Mead Johnson sprong 22 procent omhoog.

De euro noteerde een stand van 1,0787 dollar, tegen 1,0800 dollar bij het Europese slot eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,4 procent tot 53,66 dollar. Brent daalde 0,2 procent tot 56,71 dollar per vat.