economie

KPN wint in positieve AEX

Door ANP - 01 februari 2017

AMSTERDAM (ANP) – De effectenbeurs in Amsterdam is woensdag met winst geopend, na de verliezen eerder deze week. KPN staat in de schijnwerpers op het Damrak na bekendmaking van zijn kwartaalcijfers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na aanvang 1 procent in de plus op 481,20 punten. De MidKap won 0,4 procent tot 693,77 punten. De hoofdgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt gingen tot 1 procent vooruit.

KPN heeft in het vierde kwartaal de onderliggende resultaten weten te verbeteren, ondanks een verder dalende omzet. Het telecombedrijf moest het opnieuw hebben van de consument, die meer diensten afnam tegen hogere prijzen. Dat compenseerde deels de aanhoudende daling van de opbrengsten bij de zakelijke tak. Het aandeel steeg 1,3 procent in de AEX.