economie

Lagarde: IMF wilde genadeloos zijn

Door ANP - 08 februari 2017

WASHINGTON (ANP/RTR) – Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) beoogde met zijn laatste rapport over Griekenland ,,genadeloos” de waarheid te vertellen. Dat zei IMF-voorzitter Christine Lagarde woensdag in reactie op kritiek van onder meer de Grieken op het rapport.

Het IMF zei maandag naar aanleiding van het rapport vooralsnog niet mee te doen aan nieuwe noodleningen aan Griekenland. Volgens zijn eigen regels mag het IMF geen geld lenen aan een land dat geen uitzicht heeft op een houdbare schuldenlast.

Griekenland vond dat het IMF ,,oneerlijk en misleidend” beeld schetste van de vorderingen die het land heeft gemaakt bij het hervormen van zijn economie, maar daar wilde Lagarde niets van weten. ,,We onderkennen dat sommige hervormingen zijn doorgevoerd, maar andere hervormingen staan nog gepland, zijn nog niet afgerond of hebben nog niet opgeleverd wat werd verwacht.”