economie

‘Meer vraag naar chauffeurs’

Door ANP - 07 februari 2017

ZOETERMEER (ANP) – In de transportsector is het ondernemersvertrouwen afgelopen jaar flink toegenomen, met als gevolg dat zowel investeringen als de vraag naar chauffeurs groeien. Dat blijkt uit een peiling van Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Het aantal ondernemers dat zegt te willen uitbreiden, is volgens de brancheorganisatie in vijftien jaar niet zo hoog geweest. Vooral koeriers en verhuizers zagen hun opdrachten afgelopen jaar toenemen, dankzij de toenemende internetbestedingen en het aantrekken van de woningmarkt.

De werkgelegenheid in de transport en logistiek zit al sinds 2015 in de lift, maar groeit de laatste tijd sneller. In 2015 steeg het aantal werkenden in de branche nog met 3,9 procent, vorig jaar ging het om 4,6 procent. Er zijn momenteel zo’n 4.150 vacatures in de sector.

In sommige deelmarkten gaat het nog niet zo goed, benadrukt TLN. Internationale vervoerders bijvoorbeeld zijn minder optimistisch. Dat komt doordat zij veel last hebben van ‘scheve concurrentie’ van Oost-Europese bedrijven, die chauffeurs tegen lagere lonen laten rondrijden.