economie

Miljardensteun voor economie Mongolië

Door ANP - 20 februari 2017

OELAN-BATOR (ANP/RTR) – Mongolië krijgt in totaal 5,5 miljard dollar aan noodsteun van onder meer het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om het land te helpen met zijn economische problemen en het aflossen van schuld.

Andere geldschieters zijn de Wereldbank, de Aziatische Ontwikkelingsbank, Japan en Zuid-Korea. China staat klaar met een krediet. Mongolië kende tussen 2011 en 2013 een sterke economische groei omdat investeerders insprongen op de grote grondstofvoorraden van het land. Maar vanwege te hoge overheidsuitgaven en de sterk gedaalde grondstofprijzen kwam Mongolië in een diepe economische crisis terecht.

In ruil voor de financiële steun zal het land economische hervormingen doorvoeren. Verder kan Mongolië met behulp van de steun nu een staatslening van 580 miljoen dollar aflossen die volgend maand afloopt.