economie

Minder winst voor Rabobank

Door ANP - 16 februari 2017

UTRECHT (ANP) – Rabobank heeft vorig jaar bijna een tiende minder winst gemaakt, mede als gevolg van hoge reorganisatiekosten bij de bank. Ook moest het financiële concern een extra voorziening treffen voor de compensatie van zakelijke klanten met een rentederivaat. Verder werd er afgeboekt op het belang in verzekeraar Achmea.

De nettowinst kwam uit op ruim 2 miljard euro, tegen 2,2 miljard euro in 2015. Afgezien van eenmalige posten ging het wel beter met de bank. Geholpen door de aantrekkende economie zag Rabobank onder meer zijn kredietverliezen sterk dalen. Het onderliggende bedrijfsresultaat dikte met 14 procent aan tot ruim 4 miljard euro.

Rabobank meldde donderdag ook dat de eerder aangekondigde personeelsreducties sneller verlopen dan gepland. Mede hierdoor daalden de personeelskosten met 6 procent. Rabobank kondigde eind 2015 het ontslag aan van zo’n 9000 werknemers. Eerdere reorganisaties sinds 2013 kostten al zo’n 10.000 banen.