economie

‘Moeder Burger King aast op Popeyes’

Door ANP - 20 februari 2017

OAKVILLE (ANP/BLOOMBERG) – Het Amerikaanse fastfoodbedrijf Restaurant Brands International (RBI), moederbedrijf van onder meer Burger King, heeft zijn pijlen gericht op branchegenoot Popeyes Louisiana Kitchen. De bedrijven zouden volgens ingewijden vergaande gesprekken voeren over een overname.

Popeye heeft een marktwaarde van circa 1,4 miljard dollar. Het bedrijf telt circa 2600 restaurants, inclusief franchisenemers, in 27 landen. Het veel grotere Restaurant Brands, waartoe ook koffieketen Tom Hortons behoort, is circa 25 miljard dollar waard.

De partijen zouden afgelopen zomer al gesprekken hebben gevoerd, maar die liepen destijds op niets uit. De nieuwe poging lijkt vruchtbaar. Later deze week volgt waarschijnlijk al de officiële aankondiging.