economie

Omzetgroei verlieslijdend Twitter valt stil

Door ANP - 09 februari 2017

SAN FRANCISCO (ANP) – Twitter heeft vorig kwartaal zijn omzet nauwelijks weten te verhogen ten opzichte van een jaar eerder, terwijl onder de streep weer rode cijfers werden geschreven. Er werden iets meer actieve twitteraars geteld dan in het voorgaande kwartaal, maar het bedrijf hield moeite om adverteerders te lokken.

Twitter meldde donderdag een omzet van 717 miljoen dollar over de laatste drie maanden van 2016. Dat was slechts 1 procent meer dan een jaar eerder, onder meer doordat de inkomsten uit advertenties licht afnamen. Het bedrijf leed een nettoverlies van 167 miljoen dollar, na een min van 90 miljoen dollar in het laatste kwartaal van 2015.

Het aantal maandelijks actieve gebruikers van Twitter groeide vorig kwartaal naar 319 miljoen. Dat waren er 2 miljoen meer dan een kwartaal eerder. Die groei voldeed aan de verwachtingen van kenners van het bedrijf. De omzet viel echter tegen.