economie

Personeel British Airways voert actie

Door ANP - 05 februari 2017

LONDEN (ANP) – Een deel van het cabinepersoneel van British Airways (BA) is zondag begonnen met een driedaagse werkonderbreking in de roep om hogere lonen. De acties volgen op stakingen van stewards en stewardessen eerder dit jaar.

De acties draaien om stewards en stewardessen die na 2010 in dienst zijn getreden en het moeten stellen met aanmerkelijk slechtere arbeidsvoorwaarden dan hun collega’s die al langer bij BA werken. Zij klagen al geruime tijd dat zij van het salaris maar moeilijk rond kunnen komen. Ook is hun rusttijd tussen vluchten korter.

Bij de vorige werkonderbreking van het personeel werden de gevolgen voor British Airways minimaal gehouden. Doordat de maatschappij vluchten samenvoegde en door andere vliegtuigen in te huren zouden alle passagiers volgens schema hun bestemming hebben bereikt. Ook voor de komende dagen voorziet BA weinig problemen voor passagiers.

Vanaf donderdag staat nog een driedaagse actie gepland.