economie

RELX laat stabiele groei zien

Door ANP - 23 februari 2017

AMSTERDAM (ANP) – Informatieleverancier RELX heeft vorig jaar zijn resultaten verder verbeterd en verwacht die lijn dit jaar door te kunnen trekken. Dat maakte het voormalige Reed Elsevier donderdag bekend.

RELX zette over 2016 een onderliggende omzet in de boeken van 8,4 miljard euro. Dat betekende een stijging met 4 procent ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee deed het bedrijf het beter dan de gemiddelde verwachting van analisten. De aangepaste operationele winst viel met 2,6 miljard euro 6 procent hoger uit dan een jaar eerder. Ook daarmee werden de verwachtingen van analisten overtroffen.

Bestuursvoorzitter Erik Engstrom benadrukte andermaal dat het RELX er alles aan is gelegen om een meer ,,voorspelbaar” bedrijf te zijn gelet op de inkomsten. Aandeelhouders worden beloond met een dividendverhoging van 5 procent. Daarnaast kondigde het bedrijf een aandeleninkoopprogramma aan ter waarde van 700 miljoen pond (825 miljoen euro).