economie

Rustige dag op Amerikaanse beurzen

Door ANP - 23 februari 2017

NEW YORK (ANP) – De beurzen in New York lieten donderdag halverwege de sessie geen grote uitslagen zien. Voor beleggers op Wall Street was er weinig richtinggevend nieuws voorhanden. Wel kwam nog een aantal ondernemingen met bedrijfsresultaten naar buiten, waaronder autobouwer Tesla en computermaker HP Inc.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,1 procent hoger op 20.800 punten. De brede S&P 500 stond vlak op 2362 punten en technologiebeurs Nasdaq speelde 0,5 procent kwijt bij 5829 punten.

Grootste daler onder de Dowfondsen was machinebouwer Caterpillar, die 2,9 procent zakte. De topman van Caterpillar had donderdag juist een gesprek met Donald Trump. De Amerikaanse president sprak met meer bestuurders van industriebedrijven en veel daarvan noteerden lager. Grootste uitschieter daarbij was staalconcern US Steel dat 10 procent verloor.

Tesla

Tesla zag zijn koers zo’n 5 procent terugvallen. De producent van elektrische wagens is afgelopen kwartaal opnieuw in de rode cijfers beland. Wel is de omzet flink gestegen dankzij een sterk toegenomen verkoop.

HP Inc kreeg de handen van beleggers wel op elkaar, met een koerswinst van meer dan 9 procent. De onderneming, ontstaan uit de opdeling van het vroegere Hewlett-Packard, wist de winstgevendheid op te schroeven dankzij een sterke vraag naar laptops.

Olie

L Brands, het moederconcern van lingerieketen Victoria’s Secret, speelde 15 procent kwijt na een waarschuwing voor de resultaten in 2017. L Brands heeft te kampen met een gedaalde verkoop bij Victoria’s Secret.

Chipmaker Nvidia daalde verder 9 procent vanwege een adviesverlaging door analisten. Voedingsmaker Hormel Foods zakte dik 4 procent, na een negatieve bijstelling van de winstverwachting.

De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 1,4 procent tot 54,36 dollar en Brent won 1,2 procent, bij 56,52 dollar per vat. De euro was 1,0572 dollar waard, tegen 1,0585 dollar bij het slot in Europa eerder op de dag.