economie

SBM Offshore verliest op groen Damrak

Door ANP - 09 februari 2017

AMSTERDAM (ANP) – De AEX-index in Amsterdam is donderdag met een duidelijke winst de handel uitgegaan. Ook elders in Europa was het beurssentiment positief. Beleggers op Beursplein 5 verwerkten onder meer resultaten van SBM Offshore, dat aan beurswaarde inleverde. Vooral met de verwachtingen voor de nabije toekomst stelde de oliedienstverlener teleur.

De AEX-index eindigde de sessie met een winst 1 procent op 488,50 punten. De MidKap steeg 0,5 procent tot 704,61 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs dikten tot 0,6 tot 1,3 procent aan.

SBM Offshore verloor 1,4 procent en was daarmee de enige duidelijke daler in de AEX. De omzet van de oliedienstverlener daalde het afgelopen jaar met bijna een kwart, maar SBM liet weten tekenen te zien van stabilisering van de momenteel lastige markt. Kenners bestempelden vooral de vooruitzichten als zwak.