economie

Spaartegoed Nederlandse huishoudens gegroeid

Door ANP - 03 februari 2017

AMSTERDAM (ANP) – Nederlandse huishoudens hebben momenteel zo’n 340 miljard euro aan spaargeld op de bank staan. Daarmee is de totale hoeveelheid spaargeld afgelopen jaar met 5,3 miljard euro aangedikt.

Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB). De bijgeschreven rente zorgde voor het leeuwendeel van de toename. Zelf droegen spaarders per saldo 1,8 miljard euro bij.

DNB stelt verder vast dat de concentratie van het spaargeld verder is afgenomen. Tijdens de jaren van onrust op de financiële markten nam het aantal partijen waar Nederlanders hun spaargeld aan toevertrouwden af. Dat had te maken met de faillissementen van DSB en Icesave en fusies zoals die van van ABN AMRO en Fortis.