economie

Tata Steel profiteert van sterkere staalvraag

Door ANP - 07 februari 2017

MUMBAI (ANP) – Tata Steel, de Indiase eigenaar van het voormalige Hoogovens in IJmuiden, heeft afgelopen kwartaal geprofiteerd van herstel van de staalprijzen en een hogere productie. Daardoor slaagde het staalconcern er voor het eerst in vijf kwartalen in een winst in de boeken te zetten.

Tata Steel hield in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar onder de streep omgerekend 32 miljoen euro (2,3 miljard roepie) over. Een jaar eerder werd nog een nettoverlies geleden van 382 miljoen euro. De omzet nam met ongeveer een zevende toe naar omgerekend 3,6 miljard euro.

Ook in Europa wist Tata Steel de resultaten te verbeteren. Een sterke vraag vanuit de bouw en de automobielindustrie en de waardedaling van het Britse pond zorgden voor 13 procent hogere verkopen, zei topman Hans Fischer van de Europese tak van het staalconcern. Daar stonden wel hogere kosten tegenover van energie en grondstoffen.