economie

TomTom afgestraft op Damrak na cijfers

Door ANP - 08 februari 2017

AMSTERDAM (ANP) – De beurs in Amsterdam is woensdag licht hoger geopend. Ook op de meeste beurzen elders in Europa werden winsten geboekt. Navigatiebedrijf TomTom was een sterke daler op het Damrak na publicatie van cijfers.

De AEX-index noteerde kort na aanvang 0,3 procent hoger op 485,57 punten. De MidKap won 0,3 procent tot 703,72 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs stegen tot 0,5 procent, Londen was vrijwel onveranderd.

TomTom kelderde 6,2 procent in de MidKap. Het bedrijf heeft in het laatste kwartaal van 2016 een nettoverlies in de boeken gezet bij een dalende omzet. Met name de verkopen aan consumenten stonden opnieuw flink onder druk. De zakelijke onderdelen lieten wel groei zien.

Air France-KLM was juist koploper bij de middelgrote fondsen met een plus van 2,6 procent. De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep heeft de ticketprijzen vorige maand opnieuw zien dalen, maar wel minder sterk dan in de voorgaande maanden. In totaal maakten in januari 6,1 miljoen reizigers gebruik van de luchtvaartgroep, 4,7 procent meer dan een jaar eerder.