economie

TomTom en banken verliezers op beurs

Door ANP - 08 februari 2017

AMSTERDAM (ANP) – De Amsterdamse beurs is woensdag met verlies gesloten. Elders in Europa vertoonden de koersenborden een wisselend beeld. Op het Damrak ging navigatiebedrijf TomTom in de uitverkoop vanwege flink tegenvallende cijfers en vooruitzichten. Verder moesten vooral financiële fondsen het ontgelden, door hernieuwde zorgen over Griekenland en de effecten daarvan op de eurozone.

De AEX-index sloot 0,2 procent lager op 483,51 punten. De MidKap leverde 0,1 procent in op 701,10 punten. De beurs in Frankfurt daalde 0,1 procent. Londen noteerde vlak en Parijs dikte 0,3 procent aan.

TomTom deed het met een verlies van 8,2 procent verreweg het slechtst bij de middelgrote fondsen op Beursplein 5. Het bedrijf heeft in het laatste kwartaal van 2016 een nettoverlies in de boeken gezet bij een dalende omzet. Met name de verkopen aan consumenten stonden opnieuw flink onder druk.