economie

UniCredit akkoord over schrappen 3900 banen

Door ANP - 05 februari 2017

MILAAN (ANP) – De geplaagde Italiaanse bank UniCredit heeft met de vakbonden een akkoord bereikt over het schrappen van 3900 banen. De banenreductie is onderdeel van een grootschalig reddingsplan waarmee de bank het vege lijf probeert te redden.

UniCredit kondigde eind 2016 al aan de komende drie jaar 6500 banen extra te schrappen. Die ingreep komt bovenop een al eerder aangekondigde reorganisatie die 7500 werknemers treft. Het is een van de maatregelen die de grootste bank van Italië neemt om kosten te besparen en zijn kapitaalpositie te versterken. Eerder bereikte de bank al een akkoord over een claimemissie waarbij voor 13 miljard euro aan nieuwe aandelen worden uitgegeven.

In de stresstest van de Europese Centrale Bank afgelopen zomer kwam UniCredit als een van de zwakste banken naar voren. UniCredit kampt onder meer met forse afschrijvingen op slechte leningen waardoor de bank voor miljarden moet bloeden.