economie

Unilever houdt opties tegen het licht

Door ANP - 22 februari 2017

ROTTERDAM (ANP) – Unilever gaat grondig onderzoeken welke opties het heeft om sneller waarde te creëren voor zijn aandeelhouders dan nu het geval is. Dat liet het Brits-Nederlandse was- en voedingsmiddelenconcern woensdag weten.

Volgens Unilever hebben de gebeurtenissen van de afgelopen week duidelijk gemaakt dat zo’n onderzoek noodzakelijk is. Het bedrijf ontving een ongevraagd overnamebod van zijn Amerikaanse branchegenoot Kraft Heinz. Hoewel het bod werd afgewezen en vervolgens ingetrokken, reageerden beleggers wel enthousiast.

Unilever verwacht het onderzoek begin april af te ronden en zal daarna met de resultaten naar buiten treden. Op de beurs in Amsterdam werd de mededeling met instemming ontvangen. Het aandeel Unilever schoot ruim 3 procent omhoog.