economie

Valentijn zorgt voor topomzet bloemensector

Door ANP - 11 februari 2017

AALSMEER (ANP) – Valentijnsdag, 14 februari, levert de bloemenhandel een van de drukste weken van het jaar op. De aanvoer van bloemen is deze week bijna verdubbeld ten opzichte van een normale week, meldt veilinggigant Royal FloraHolland zaterdag. Via de veiling zijn de afgelopen week ruim 300 miljoen bloemen en ruim 20 miljoen planten verhandeld. Er werd een omzet gedraaid van 140 miljoen euro, tegen gemiddeld 80 à 85 miljoen euro in een normale week.

Zo’n 100 miljoen rozen, 120 miljoen tulpen en 23 miljoen chrysanten wisselden van eigenaar. Het merendeel wordt geëxporteerd naar landen in West-Europa, vooral Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Het populairst zijn rode rozen, tulpen en chrysanten, maar ook bloemen in pasteltinten doen het goed.